Couperose behandeling

couperose behandelen ninove brussel

Couperose behandelen bij Lasermedica

Couperose behandelen

Wie veel zichtbare rode bloedvaatjes in het gezicht heeft, heeft meestal te maken met couperose. Een onschuldige maar vervelende huidaandoening. Couperose ontstaat doorgaans pas na het 30e jaar en is het gevolg van slapper wordende adertjes in de huid. Erfelijke factoren, zonneschade, medicatie, alcohol en temperatuurwisselingen kunnen hier de oorzaak van zijn.

Vaatjes of pigmentvlekjes in het gezicht zijn gemakkelijk te behandelen met een kleine ingreep. Huidgericht behandeld dit met de vaat- en pigmentlaser. Tijdens de behandeling voel je een kort prikje of tikje tegen de huid. Direct na de behandeling kan er sprake zijn van een lichte zwelling en roodheid, maar dit trekt binnen 1 dag weg. Nadien zullen er op het behandelde gebied korstjes ontstaan. Wanneer de korstjes zijn genezen, is na 1 behandeling al een mooi resultaat zichtbaar. Vaak is 1 behandeling ook al voldoende, een enkele keer is herhaling noodzakelijk. Erg belangrijk is de juiste nazorg. Het zou namelijk zonde zijn als pigment of vaatjes terug komen. Uw laserspecialistte kan u daar ook een product advies over geven, afhankelijk van uw behandelde gebied.


Dit kun je ook laten behandelen:

Met deze laserbehandeling kom je niet alleen af van rode wangen of pigmentvlekjes, ook gesprongen vaatjes op de neus kunnen behandeld worden, rode puntjes (kersenangioompjes) en steelwratjes.

 

Couperose behandeling bij Lasermedica ninove

980 NM laserbehandeling

Onze 980nm laserbehandeling is heel effectief in de aanpak van deze huidaandoening. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate waarin u last heeft van couperose. Met de behandeling worden de bloedvaten uiterst secuur behandeld met het licht van de laser. Het bloed in het bloedvat stolt waarna het door het lichaam zelf verwijderd wordt.

Resultaat van een couperosebehandeling

Het resultaat van een laserbehandeling bij couperose in het gezicht is direct na de behandeling zichtbaar. Wanneer u het uiteindelijke resultaat ervaart, is afhankelijk van het aantal behandelingen dat u nodig heeft. Uw laserspecialiste zal dat voor u uitwerken in een persoonlijk behandelplan.

Couperose is de benaming en aanwezigheid van verschillende kleine, maar zichtbaar uitgezette, bloedvaatjes in het gezicht. Couperose is een vrij onschuldige aandoening, die voornamelijk bij mensen met een blanke huid voorkomt. De uitgezette bloedvaatjes worden regelmatig als storend ervaren. Couperose kan goed behandeld worden.

hOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN GEMIDDELD NODIG

Gemiddeld tussen de 1 en 5 behandelingen. Wij kunnen hier helaas geen garantie over geven. Dit komt omdat het aantal behandelingen afhankelijk is van een aantal factoren zoals.

HOE ONTSTAAT COUPEROSE

Als gevolg van het ouder worden, verslappen de adertjes in uw huid waardoor ze zich uit kunnen zetten en zichtbaar aanwezig zijn. Dit kan zowel genetisch bepaald zijn, maar ook externe factoren kunnen couperose veroorzaken. Oorzaken van couperose zijn overmatige blootstelling van de huid aan de zon, temperatuurschommelingen, overmatig alcoholgebruik en het chronisch gebruik van corticosteroïde crèmes op het gezicht. Tot slot komt couperose vaker voor bij mensen met een lichter huidtype.

HOE ZIET MIJN HUID ERUIT NA EEN COUPEROSE BEHANDELING

Na een laserbehandeling kan de behandelde huid roder zijn dan gebruikelijk. Ook kan de huid geïrriteerd of trekkerig aanvoelen. Door uw huid tijdens de behandeling al te koelen worden zwellingen en verkleuringen zoveel mogelijk tegengegaan. De uitgezette vaatjes kunnen na de laser- behandeling extra donker zijn. In de regel verdwijnen ze vlot. Wij adviseren om het in de week na de behandeling rustig aan te doen en uzelf niet te veel in te spannen. Vermijd dat uw gezicht wordt blootgesteld aan het zonlicht en ga niet sporten en/of naar de sauna.

Zichtbaarheid resultaten

De resultaten van lasertherapie worden al na één behandeling zichtbaar. Couperose wordt definitief verwijderd, maar de vaatjes kunnen later op een andere plaats zichtbaar worden. Van littekens achteraf is geen sprake.

Lasermedica

Wilt u ook van uw couperose af?

Neem contact op voor een vrijblijvend intake gesprek voor een couperose laserbehandeling in Ninove

Contact vestiging Ninove

Saskia Van Eesbeek
Omer van Trimpontstraat 11
9400 Ninove

Telefoon
+32476256000

 

info@lasermedica.be www.lasermedica.be

couperose behandeling

Lasermedica, Ninove